lepat labu Bersagu

Bahan-bahan diperlukan:
600gm labu yg telah dibuang kulit
3/4 cawan tepung gandum
3/4 cawan tepung beras
1/2 cawan santan pekat
1/2 cawan sagu
1/2 cawan gula
kelapa parut putih dan sedikit garam digaul bersama utk intinya
daun pisang secukupnya
Cara menyediakan dan memasak:
mula2 rebus labu hingga empuk dan toskan...kemudian lecekkan labu tadi didalam mangkok. selepas itu..masukkan tepung gandum dan tepung beras....gula..sagu....dan santan...kacau2 rata....
sediakan daun pisang...letak adunan tepung labu tadi..dan letakkan inti kelapa didalamnya...balut kemas..macam balut kuih lepat. buat sampai habis dan susun didalam loyang pengukus
panaskan kukusan....bila air dah didih..masukkan loyang yg berisi lepat tadi dan kukus selama 25 minit....bila dah masak tunggu sejuk skit dan bolehla dimakan....boleh buat utk sarapan pagi atau minum petang....:)