Bahan :
2 1/2 cawan : Air
1/2 cawan : Sagu
3/4 cawan : Gula
1 sudu kecil : Perisa ros
1 sudu kecil : Pewarna merah
2 helai : Daun pandan
1 cawan : Kelapa parut
1/2 sudu kecil : Garam
Minyak
Cara Memasak :
Pertama :
Di dalam periuk, masukkan air, sagu, gula, perisa ros, pewarna merah dan daun pandan.
Reneh hingga pekat.
Kedua :
Sapukan loyang dengan minyak.
Masukkan adunan sagu dan kukus selama 20 minit. Kemudian, sejukkan 20 minit. Kemudian, sejukkan sehingga menjadi keras.
Ketiga :
Gaul kelapa parut bersama garam.
Potong kuih sagu dan salutkan dengan kelapa parut.
Hidang.
2 1/2 cawan : Air
1/2 cawan : Sagu
3/4 cawan : Gula
1 sudu kecil : Perisa ros
1 sudu kecil : Pewarna merah
2 helai : Daun pandan
1 cawan : Kelapa parut
1/2 sudu kecil : Garam
Minyak
Cara Memasak :
Pertama :
Di dalam periuk, masukkan air, sagu, gula, perisa ros, pewarna merah dan daun pandan.
Reneh hingga pekat.
Kedua :
Sapukan loyang dengan minyak.
Masukkan adunan sagu dan kukus selama 20 minit. Kemudian, sejukkan 20 minit. Kemudian, sejukkan sehingga menjadi keras.
Ketiga :
Gaul kelapa parut bersama garam.
Potong kuih sagu dan salutkan dengan kelapa parut.
Hidang.